Taekwondo, voor wie?

Jonge Kinderen

Verbetering van het lichaamsbesef en de relatie tot het eigen lichaam (psychomotoriek), de relatie tot anderen, de coördinatie, het evenwicht, de lateralisatie, de precisie, de snelheid (alle elementen van een onderlinge relatie) met respect voor de regels en de meester.

Tieners

Zich kunnen uitleven met respect voor de eigen fysieke integriteit en die van de tegenstanders/partners, in een klimaat van wederzijds begrip.

Jongvolwassenen

Zich zowel toespitsen op wedstrijden, waaronder de zwaarste kampen, als zich beperken tot de aaneenschakeling van gecodeerde technische vormen (poomsae).

Volwassenen

Een onderhoudsactiviteit waarbij periodes met spieropbouwende oefeningen afgewisseld worden met intensieve activiteiten en waar afgesloten wordt met deugddoende rekoefeningen.

Hoe?

Dit vereist een aanpak die is aangepast aan de behoeften en verwachtingen van de verschillende categorieën leerlingen.

IN VORM BLIJVEN

Snel soepelheid, spiertonus, behendigheid en kracht verwerven door regelmatig te trainen.

ZICH UITLEVEN

Zich wapenen tegen de stress van het moderne leven. Energie vrijlaten door om te gaan met emoties. Spanningen op een positieve manier loslaten.

ZINTUIGEN PRIKKELEN

Door gevechten of techniek de reflexen, de coördinatie, precisie van de bewegingen, evenals het evenwicht verbeteren.

VOORTGANGSBEOORDELING

De graden vertalen de voortgang van de bekwaamheden. Voor kinderen zijn er 8 banden die hun niveau aangeven (wit, geel, oranje, groen, paars, blauw, rood en zwart). Voor volwassenen zijn de 4 banden (wit, geel, blauw, rood) verplichte stappen om de 1e dan zwarte band te behalen (vanaf 14 jaar).